čtvrtek 21. května 2020

ANGLIČTINA - ZIMNÁ (21.5.)

HELLO :o)

Děkuji za předchozí úkol. Dnes budeme v příběhu pokračovat. Ale... bude to trošku jiné.

Napřed si ukážeme, jak pracovat s online slovníkem od Lingea (pokud ho tedy neznáte). Tenhle slovník je velmi užitečnou pomůckou, když si s něčím nevíte rady. Tento slovník vám rychle pomůže při překladu, ale i při různých gramatických jevech.





Hledání je velmi jednoduché. Když kliknete na odkaz, objeví se vám úvodní stránka.


A rovnou můžete v označeném místě vyhledávat anglická slovíčka, která neznáte. My si ukážeme vyhledávání sloves, protože ty budete k úkolu potřebovat.
Zadáte si třeba "sleep" (jak vidíte, nabízí to různé možnosti včetně frázových sloves).


Po otevření hesla "sleep" nás u sloves budou zajímat 2 "značky". Malé zelené "v" (jako verb - sloveso) a zelený trojúhelník obrácený dolů. Když na tento trojúhelník kliknete, rozbalí se vám tabulka.

A zde již vidíte, jak vypadají různé tvary daného slovesa, včetně minulého času, který budete pro úkol potřebovat :o)
To ale není všechno - když si proklikáte záložky nahoře této nově otevřené tabulky, zjistíte, že tam máte celé skloňování...



Takže si s tím pohrajte 😀

A teď už k úkolu. Jak už jsem říkala, bude to druhá část příběhu. Opět budete doplňovat slovesa. ALE tentokrát máte slovesa v PŘÍTOMNÉM ČASE, vy je převedete do minulého! Takže použijte slovník. Úkol mi pošlete do pátku do 10 hod. 


The lion (LOOK) _________ at the mouse and (LAUGH) _______. 'You save my life? What an absurd idea!' he (SAY) _______. 'But I will let you go.' And the lion (OPEN) _______ his claws and (LET) _______ the mouse go free.

'Oh thank you,' (SAY) _____ the mouse, and (RUN) ________ away fast. A few days later the hunters (CATCH) ________  the lion. He (ROAR) ________ terribly and every animal (HEAR) __________ it, including the mouse.



Good luck 🍀



2 komentáře:

  1. Paní učitelko má to být přítomný čas průběhový nebo prostý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má to být minulý čas! A tam jsem průběhový nedělali, takže určitě minulý prostý :)

      Vymazat